Eva Smith er Danmarks første kvindelige juraprofessor og kendt for sin utrættelige kamp for, at vi i Danmark og Europa lever op til menneskerettighedernes bestemmelse om, at alle er født frie og lige, og at alle skal sikres de samme rettigheder og muligheder.
Eva Smith er datter af daværende justitsminister Hans Hækkerup og niece til tidligere økonomi- og udenrigsminister Per Hækkerup.
Men allerede som ung besluttede hun sig for, at hun ville kendes som sig selv og ikke som en del af sin berømte politiske familie. Derfor tog hun navnet Smith, da hun blev gift første gang som 22-årig i Tel Aviv med amerikaneren Ranny Smith.
I bogen fortæller Eva Smith om sin opvækst i et socialdemokratisk, men i virkeligheden ret så borgerligt, hjem, til hun selv danner en moderne familie med otte børn og senere 20 børnebørn. Vi hører om hendes mors alt for tidlige død og om, hvordan det har præget Eva Smith resten af livet.
”Du kom med alt det der var dig” er titlen på en af de mest populære fællessange i Danmark. Sangen er skrevet i 1981 af den nu afdøde digter Jens Rosendal, og det er også titlen på en ny CD, hvor visesangeren Erik Grip giver sin meget personlige og nærværende fortolkning af 12 af Jens Rosendals sange akkompagneret af pianisten Henrik Gunde.
De fleste kender sangen ”Du kom med alt det der var dig”, som er en af de mest populære fællessange i Danmark.
Den er de unges yndlingssang på højskoler og efterskoler, og den bliver sunget ved bryllupper, fødselsdage og begravelser – ja, alle steder, hvor der er brug for en sang, der taler til hjertet.
Digteren bag sangen, Jens Rosendal og hans livshistorie er ikke helt så kendt.
Jens Rosendal er den nulevende danske digter, som har flest sange med i Højskolesangbogen. Hans sange handler om de store temaer i livet: kærlighed, tro, mening, håb, døden, tab og sorg, og hans livshistorie taler direkte ind i dagens aktuelle temaer om fællesskaber, identitet og mangfoldighed.
I bogen hører vi om Jens Rosendals liv og forfatterskab, og vi hører om hans opvækst i Indre Mission, den svære kærlighed til en anden mand, om at føle sig anderledes og ikke god nok, hans kærlighed til Vadehavet, hans tro og meget andet.
En frygtløs tænker -
om højskolemanden og politikeren Bertel Haarder
Bogen følger Bertel Haarders mærkværdige barndom på Rønshoved Højskole, hvor han i mange år blev hjemmeundervist, hans gyldne år som lærer på Askov Højskole, hans opgør med nymarxisterne under sin studietid på Aahus Universitet og hans mange år som minister og som medlem af Folketinget og Europa-Parlamentet.
Vi hører også om hans forhold til sine forældre, om at være far til et multihandicappet barn og om hans tro.
Bertel Haarder har været tro mod sin liberale grundindstilling gennem hele livet. For Bertel er mennesker konkrete individer og ikke en abstrakt størrelse, som politikerne kan flytte rundt med som brikker for at opnå et politisk mål. Gennem hele sit liv har han bekæmpet ideologier, som mener, at ”one size fit all”.